Hvor viktig er farger for deg?

Jeg har alltid vært opptatt av farger og hvordan det påvirker meg og det er jeg ikke alene om.

Jeg spurte følgerne mine på sosiale medier: Hvor viktig er farger for deg? Og jeg fikk veldig mange hyggelige svar som dere kan lese under her.

Det fine er at alle som svarte meg har stor utbytte av farger og mange er veldig bevisste i bruk av farger.

Fargepalett Designers Guild

Tusen takk til alle som tok seg tid til å svare. Her kan du lese svarene.

Farger betyr veldig mye, farger er beroligende, oppkvikkende, det er som sukkertøy for meg. Farger er terapi svarer, Turid.

Farger er oppkvikkende, du blir i godt humør og det gjør mye for trivsel, både inne og ute! Svarer May Britt.

Gult er oppkvikkende og kan gi deg energi.

Hvis ikke jeg har farger rundt meg, så visner jeg. Elsker alle jordfarger, sennepsgul, grønne farger, oransje, gull og kobber. Kan ikke ha for mye mønster, eller for mange farger blandet. Liker rene linjer, elsker mine Designers Guild puter, Manipur ochre og Damson i min jadeblå fløyels sofa. Når jeg går inn i et rom i huset mitt, så må det ha farger som «løfter meg» opp, er livlig og gir inspirasjon, selv på grå dager. Svarer, Therese.

Foto: Designer Guild, Manipur okergul

Elsker farger  veldig glad i rødt, grønt, orange, lilla og egentlig alle sterke fine farger. Alt etter humøret  Svarer, Laila

Foto: Fargevifte fra NCS https://www.ncscolour.no/produkter-priser-bestill

Farger er ett must, og kanskje enda mere nå.., som vi er hjemme hele tiden Svarer, Unni.

Jeg syns det er ekstra viktig med farger nå, i disse korona-tider! Viktig alltid, men ekstra nå. Synes jeg!!  svarer, Linn

Foto: Liftgardiner levert skreddersydd i ønsket mål til en av kundene mine.

Farger betyr mye for meg nå! Kjenner jeg hungrer etter farger og leter i skapet etter de mest fargerike klærne og finner fram fargerike friske puter i sofaen.
Det nye strikketøyet mitt er også sammensatt av mange fine friske farger!!  Svarer, Sigrun Emilie

Strikking er for mange terapi og med gode farger blir det fargeterapi?

Farger betyr enormt mye for meg, og den gule og røde genseren er hentet frem igjen. Lytter vi til kroppen så sier den ifra på sin måte at vi trenger å omgi oss med farger. Kjenner at den faller mer på sin plass i tanker og følelser..hvordan mine gjøremål blir mer tilfredsstillende og jeg kjenner meg mer levende. Livet er herlig med farger Svarer, Elin

Foto: Lenestol har fått nytt ullstoff og jobben har Sylvis Trekk og Søm utført.

Elsker de sterke fargene, gult, grønt og orange. Som tegnelærer opplever jeg, når det innføres svart/hvitt hos tenåringene, at det ikke går lange stunden før de spør….åh, kan vi ikke få bruke farger…når skal vi male igjen  Når fargene blir borte, da merker man savnet. Svarer, Tone

Farger betyr faktisk ALT 
Det gir meg overskudd og livslyst. Spesielt denne tiden er magisk, da fargene kommer tilbake fra det hvite/grå/svarte som er om vinteren
Så JA til farger  Svarer, Anne.

Elsker farger. Det gir godt humør, varme og trivsel  Svarer, Anita.

Farger finner rommet inni meg for kreativitet, som utvides når jeg lar det skinne og tar plassen til rommet for uro og usikkerhet. Dette rommet gir meg boblende glede og den deilige boblende gleden gir næring til håp og styrke. Det glade lyset vinner over mørket. Svarer Maria

Varme farger gir meg trivsel og energi. Svarer, Anne Guri

Tusen takk for at du tok deg tid til å svare meg. Jeg har fått mer tro enn på lenge at jobben min som fargekonsulent er viktig både for helse og trivsel i private og offentlige rom.

Legg gjerne igjen en kommentar under å skriv hva farger betyr for deg.

Dersom du ønsker å motta mine nyhetsbrev på e-post legg igjen din adresse nederst på siden her.

Ha en fargeglad dag videre  Hege W